Tony Cairoli s-a impus în Marele Premiu al Germaniei desfășurat la Teutschental.

Weekend-ul a debutat cu o dominație categorică a celor de la KTM. Jeffrey Herlings și Tony Cairoli păreau a fi principalii pretendenți la victoria pe hardpack-ul german. Fostul lider al clasamentului general, Tim Gajser, venea șifonat după căzătura suferită acum două săptămâni la Kegums.

Prima manșă de la Teutschental a stat sub zodia dominației celor de la KTM. Victoria i-a revenit în cele din urmă lui Jeffrey Herlings, dar după un duel superb purtat pe tot parcursul cursei cu coechipierul său, legendarul Tony Cairoli. Gautier Paulin a completat podiumul, în timp ce Clement Desalle și Jeremy van Horebeek au sosit pe patru și cinci.

Principalele dezamăgiri ale primei întreceri au fost ultimii doi campioni mondiali. Romain Febvre a arătat că nu se regăsește de nici o culoare în 2017 și a încheiat din nou în urma coechipierului său, pe un modest loc șapte. Tim Gajser a venit în Germania complet nerefăcut după căzătura de la Kegums și a încheiat manșa întâi pe un derizoriu loc 12, la aproape un minut și jumătate în urma tandemului de la KTM format din Jeffrey Herlings și Tony Cairoli.

Manșa a doua a fost mult mai puțin spectaculoasă. Încă de la start, Tony Cairoli a pus stăpânire pe cursă și a evadat în mod triumfal către o victorie sigură. Jeffrey Herlings, învingătorul din prima manșă, a avut parte de un start dezamăgitor și a pierdut contactul cu coechipierul său. Mai mult, deși a reușit să încheie pe locul secund, el a ratat la mustață victoria în GP-ul de la Teutschental.

Gautier Paulin a avut un start foarte bun și se părea că va fi singurul care îi poate face față ritmului drăcesc impus de Tony Cairoli. Din păcate pentru talentatul pilot francez, el nu a putut ține pasul cu pilotul sicilian și mai mult, a ratat și clasarea pe locul secund, fiind depășit spre finalul manșei de un Jeffrey Herlings revigorat după ratarea startului.

Clement Desalle a mers cu o constanța debordantă și la Teutschental. Belgianul de la Kawasaki și-a dublat locul patru din manșa întâi și obține puncte importante în economia clasamentului general. Romain Febvre a avut o manșă a doua mult mai bună și a încheiat topul primilor cinci clasați.

Cea mai mare deziluzie a fost același Tim Gajser. De data aceasta, el a reușit să încheie manșa a doua pe locul al zecelea, dar la peste un minut în urma lui Cairoli. Totodată, datorită formei modeste etalate la Teutschental, el pierde contactul cu Cairoli și are acum de recuperat peste 40 de puncte în economia campionatului.

În clasamentul grand prix-ului de la Teutschental, Tony Cairoli și Jeffrey Herlings s-au aflat la egalitate, cu câte 47 de puncte. Victoria lui Cairoli din manșa secundă a făcut însă diferența, iar sicilianul a obținut astfel cea de-a 80-a victorie din carieră. Podiumul a fost completat de Gautier Paulin, cel care a acumulat 40 de puncte.

În clasamentul general, Tony Cairoli și-a mărit considerabil avansul în fața lui Tim Gajser. Scorul este acum 325 la 261 în favoarea sicilianului. Gautier Paulin pândește locul secund, situându-se la doar un punct distanță în urma lui Gajser. Clement Desalle și Jeremy van Horebeek completează topul primilor cinci, cu 246 de puncte, respectiv 226.

Următoarea etapă a campionatului mondial de motocross va avea loc în acest weekend la Ernee, în Franța.

credit foto: Ray Archer/ KTM Media Library