La câteva ore distanță de la încheierea celei de-a 23-a ediții a Jocurilor Olimpice de iarnă, a venit să trecem în revistă principalul protagonist al concursurilor de snowboard. Fără îndoială, Shaun White nu mai reprezintă un nume necunoscut pentru fanii sporturilor extreme.

Americanul este chiar și în zilele noastre cel mai medaliat în ambele tipuri de X Games. White are la activ 18 medalii, atât în probele de snowboard de la Winter X Games, cât și în cele de skateboard de la clasicul de acum Summer X Games.

Ce a făcut Shaun White atât de special la aceste Jocuri Olimpice? Aparent, mai nimic, ar spune amatorul neavizat într-ale half pipe-ului. Cu toate acestea, Roșia Zburătoare  și-a adjudecat titlul olimpic pentru a treia oară, după ce, în 2006 la Torino și în 2010 la Vancouver, a câștigat fără prea mari emoții.

Pe lângă toate aceste date care oricum deja îl aruncaseră pe White în istorie, el a făcut ceva cu adevărat special. La post-interviul de după proba de half pipe de la Pyeonchang, The Flying Tomato a recunoscut că elementul de la cel de-al treilea run nu a fost exersat niciodată, nici măcar în antrenamente.

Fără îndoială, Shaun White este dovada elocventă că pentru un loc în memoria colectivă uneori trebuie să acționezi instinctual și după cum dictează momentul. Ce e și mai important e faptul că White revine pe primul loc într-o competiție de anvergură internațională majoră, după ani de zile în care a trăit în umbra eșecului de la Sochi.

Peste doi ani, Shaun White va participa cel mai probabil la Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo. Fără îndoială, el va găsi o cale să se adapteze, mai ales că proba de vert de la skateboard nu e încă introdusă în programa olimpică. Cu toate acestea, Roșia Zburătoare  va găsi o cale prin care să-și atingă apogeul sportiv. Indiferent de simpatii sau antipatii, White este un model inspirațional pentru toți pasionații de sport, iar cine nu a aflat povestea vieții sale, o poate face. Chiar merită să aruncați un ochi, prieteni!

 

Foto – New York Post