Echipa Marc VDS vine in Italia cu moralul ridicat la cer dupa cele 5 victorii din tot atatea posibile din 2017. Franco Morbidelli a obtinut 4 dintre acestea si vine in etapa de casa ca lider al clasamentului general.

Cu siguranță Frankie vine in etapa de casa cu aceeasi ambitie de a castiga, insa de data aceasta misiunea se anunță mult mai grea. Un alt erou al publicului, Francesco Bagnaia, a cochetat cu podiumul in ultimele doua runde si cauta acum prima victorie din cariera la Moto2.

Pecco, debutant anul acesta la categoria intermediara, i-a dat mari batai de cap lui Morbidelli la Le Mans, fortandu-l pe pilotul Marc VDS sa tina ritmul ridicat pana la linia de finish. Bagnaia s-a multumit atunci cu locul doi, dar weekend-ul acesta se ivește ocazia perfecta pentru revanșă. Ce ar putea delecta publicul mai mult decat un duel 100% italian pentru victorie?

Thomas Luthi este in prezent al doilea la general, elvetianul incheiind pe podium 4 din cele 5 curse disputate pana acum. Lipsa victoriei face insa ca diferenta dintre el si Morbidelli sa fie de 20 de puncte, in ciuda faptului ca Frankie a inregistrat si un abandon.

Daca cineva vrea sa se lupte cu pilotul Marc VDS pentru titlu, este clar ca locurile 2 si 3 nu sunt suficiente, astfel ca Tom trebuie sa sparga gheata cat mai repede si sa obtina o victorie. Pilotul CarXpert Interwetten are amintiri frumoase de pe circuitul tuscan, unde a incheiat in trecut de 3 ori pe podium (loc 2 – 2005, 125cc ; loc 3 – 2008, 250cc ; loc 3 – 2012, Moto2)

Alex Marquez a obtinut un rezultat pozitiv in precedenta etapa, incheiind la Le Mans pe locul 4, intr-o cursa in care a concurat cu o fractura la picior. In doua saptamani cu siguranta starea sa s-a imbunatatit, astfel ca mezinul familiei Marquez poate spera sa repete succesul de la Jerez, de data aceasta pe teren inamic.

Miguel Oliveira a avut parte de un weekend teribil la Le Mans, luand startul de pe locul 17 si incheiind tot acolo. Mugello este circuitul pe care portughezul si-a obtinut prima victorie din cariera, in 2015, pe vremea cand concura la clasa mezina, astfel ca exista sperante ca forma de podium a pilotului lui Aki Ajo sa revina in acest weekend. Taka Nakagami are si el ceva de demonstrat, dupa ce a acumulat doar 9 puncte in ultimele doua curse.

credit foto – motogp.com