Portughezul Miguel Oliveira, vicecampion al clasei Moto3 in 2015, s-a dovedit foarte amabil si ne-a acordat un scurt interviu.

Salut Miguel, in primul rand felicitari pentru performantele tale din ultimele sezoane. Esti multumit cu ce ai realizat pana acum de-a lungul carierei tale?
Da, nu regret nimic din ce am facut pana acum, cariera mea a fost incununata de destul de mult succes. Am invatat foarte multe lucruri, deci pana acum sunt fericit.
A fost greu sa te adaptezi la motocicleta de clasa Moto2?

Da, a fost greu, in special in primele curse, pneurile si greutatea motocicletei sunt diferite, asa ca trebuie sa schimbi multe in stilul de pilotaj.

Cum ti-ai evalua sezonul 2016?

Destul de bun, am invatat multe lucruri. Desigur, se putea mai bine, dar si momentele proaste sunt parte a invățăturii.

Care au fost sentimentele tale la finalul sezonului 2015? Ai fost multumit pentru finalul exceptional de sezon sau trist pentru ratarea in extremis a titlului?
Nu am fost trist deloc, 2015 este cel mai bun sezon al meu pana acum. Am fost foarte fericit macar sa fiu capabil sa ma lupt pentru titlu. Nu l-am obtinut datorita unor momente mai grele, dar, in final nu regret nimic.
Cum te-ai simtit cand ai urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului pentru prima oara in cariera ta?
Desigur ca prima victorie este ceva special, dar intr-un fel o uiți repede deoarece vrei sa repeți rezultatul cat mai des, deoarece senzația este minunata.
Exista vreun motiv pentru care folosesti numarul 44?
Ei bine, cand concuram in campionatul spaniol, numerele pentru pilotii wildcard se dadeau la intamplare, iar eu am primit numarul 41. Cand m-am intors inapoi in Portugalia, toate numerele cu cifra „1” la final erau luate, asa ca am schimbat „1” cu „4” si a iesit 44, pe care l-am utilizat mereu de atunci.
Ai vreun ritual pe care il urmezi inaintea curselor?
Nu.
Pe cine consideri a-ti fi cel mai mare rival?
Cred ca Vinales, el este pilotul impotriva caruia concuram foarte des cand eram mici, dar cand ajungi la un nivel inalt, nimeni nu este usor de batut, deoarece toti sunt foarte talentati si muncesc foarte mult.
Ai vreun idol din MotoGP?
Valentino Rossi.
Care este circuitul tau preferat? 
Nu am un circuit preferat.
Exista vreun circuit pe care sa il displaci?
Austin, Texas. Este foarte lat, este facut pentru masini, nu gasesc vreun sens in a concura acolo.
In afara de motorsport, ai vreun alt hobby?
Imi plac surfingul si fotbalul, plus toate activitatile care ma ajuta sa ma mentin in forma, cum ar fi motocrossul, mersul cu bicicleta, alergatul.
Daca nu ai fi fost motociclist, ce job ti-ar fi placut sa ai?
Dentist.
Esti fericit sa te intorci in echipa lui Aki Ajo?
Da, sunt foarte bucuros. Vreau sa le multumesc si lor, si partenerilor KTM si Red Bull ca m-au luat inapoi dupa sezonul minunat pe care l-am petrecut impreuna in Moto3
Care sunt primele tale impresii despre noua motocicleta?
Motocicleta este buna pana acum, sunt fericit cu munca pe care o realizam, echipa lucreaza foarte bine si ma simt pregatit si motivat sa dau tot ce am mai bun si sa lupt pentru pozitiile din fața.
Vei impărți din nou garajul cu Brad Binder. Cum este sa il ai ca si coechipier?
Brad este un tip foarte de treaba si este un pilot foarte bun. Cred ca ne este de mare folos sa avem in echipa un pilot asa bun ca el care sa ne ajute sa dezvoltam motocicleta.
Te vezi concurand in viitor la clasa regina?
Da, desigur. Este visul meu si muncesc din greu pentru asta.
Un mesaj pentru fanii Wheelies, te rog.
Continuati sa ne urmariti pe traseu si multumesc pentru sustinere.
credit foto – migueloliveira44.com