Dylan Ferrandis este un nume destul de cunoscut în rândul publicului european pasionat de motocross. Francezul a ales să riște și a plecat din mondialul de motocross în Supercrossul american. El este primul pilot din Supercross care ne acordă un interviu.

 

Ți-ai început cariera în Europa la MX2. În primele două sezoane, 2012 și 2013, ai avut rezultate bune. Care sunt cele mai frumoase amintiri de atunci?

Cu siguranță, primul meu podium la MX2, obținut în Suedia. A fost un GP noroios și am obținut holeshot-ul în ambele manșe. Din 2013, podiumul obținut la Lierop, în probabil cel mai dificil mare premiu la care am luat parte.

După un 2014 foarte bun, accidentările ți-au retezat șansele la titlul mondial de la MX2. Crezi că ai fi putut să te bați de la egal la egal cu Jeffrey Herlings?

Înainte să mă accidentez, eram la egalitate de puncte cu el. Cred că m-aș fi putut duela cu Jeffrey.

Ai făcut mutarea în Statele Unite la începutul acestui an. Ce te-a determinat să faci această mutare curajoasă?

Mi-am dorit de multă vreme să concurez în campionatul mondial de Supercross. După mulți ani în care am concurat în MXGP, am simțit nevoia unei schimbări deoarece după ultimul sezon petrecut la MX2, motivația nu a mai fost la același nivel. Oportunitatea de a concura alături de Star Racing Yamaha în USA a venit la momentul ideal.
Ce diferențe ai sesizat între scena europeană a motocross-ului și cea americană?

Bineînțeles. E cu totul altceva aici în Statele Unite. Supercrossul este extrem de popular aici. Nu există un asemenea campionat în Europa. De asemenea, traseele sunt diferite și există diferențe tehnice majore.

Ne-ai putea spune care competiție ți se pare mai dificilă și de ce? Supercross sau MXGP?

Supercrossul mi se pare mai dificil deoarece ai nevoie de experiență pentru a fi bun, dar poate văd lucrurile așa deoarece sunt debutant.

Momentan ocupi locul al cincilea în clasamentul clasei 250 East. Care sunt principalele obiective ale tale pentru acest sezon de debut?

Nu am avut obiective înaintea sezonului deoarece totul era nou pentru mine. Echipa, motocicleta, stilul de viață, campionatul. Sigur, în fiecare cursă îmi doresc să dau totul și să obțin cel mai bun rezultat cu putință. La începutul campionatului nu știam care este nivelul meu, dar acum țelul meu e să fiu pe podium în fiecare weekend.

Ai obținut primul tău podium la Daytona. Cum te-ai simțit în timpul cursei și după?

A fost foarte dificilt deoarece traseul are o semnificație specială. A fost o combinație de traseu de motocross și supercross, cu o secțiune de nisip foarte grea. A fost dificilă adaptarea, nu a fost ușoară misiunea mea, dar după ce mi-am îmbunătățit timpii și după munca depusă în Main Event, efortul mi-a răsplătit în cele din urmă.

Fiecare puști care concurează visează să ajungă la fel de bun precum idolii săi. Cine au fost idolii tăi în copilărie?

Când eram mic, îmi plăcea să-i urmăresc pe Travis Pastrana, Ricky Carmichael și James Stewart, ultimii doi sunt probabil cei mai mari din istorie. Cu toate acestea, îl preferam pe Chad Reed pentru că a riscat totul și a venit în Statele Unite pentru a-și crea o carieră. Mereu mi-am dorit și eu să fiu în această ipostază.

Care ar fi sfaturile tale pentru piloții tineri?

Pentru cei tineri, le pot spune că nu există nici un secret. Trebuie doar să te antrenezi mult pe motocicletă și să începi de mic antrenamentul fizic.
Dylan, un mesaj pentru fanii tăi, te rog?

Bucurați-vă de fiecare moment petrecut pe motocicletă deoarece e mai mult decât un simplu sport.

credit foto: Star Racing Yamaha