Adrian Hoșciuc este unul dintre tinerele talente ale motociclismului românesc care promit enorm. El a acordat un interviu amplu pentru echipa Wheelies.

#Wheelies Care e prima ta amintire referitoare la motociclete?

#AdrianHosciuc De mic mi-au placut motocicletele, dar mai ales zgomotul acestora. Prima mea amintire vine de când eram mic și am inceput să concurez.

 

#Wheelies Când te-ai urcat pentru prima oară în șaua unei motociclete? Ne poți spune ce motocicletă era?

#AdrianHosciuc Prima oară am urcat pe motocicletă la patru ani. M-a dus tata într-o zi la circuitul Toricola din Roma, deținut de o asociație sportivă, TT Racing. Erau acolo niște minimoto de probă, iar prima pe care m-am suit era o ZPF de 49 cmc.

#Wheelies Ne-ai putea spune când ai început să concurezi în curse?

#AdrianHosciuc Prima mea cursă a venit imediat după ce m-am apucat, la vreo două luni după primul antrenament, în anul 2010.

 

#Wheelies Care sunt cele mai bune performanțe realizate de tine în curse?

#AdrianHosciuc În multe curse aveam cel mai bun timp pe tur și eram pe primul loc, dar de multe ori forțam prea mult și fie cădeam, fie mă acroșam cu alți piloți. Cu toate acestea, am multe clasări pe podium.

#Wheelies Ce planuri ai pentru 2017?

#AdrianHosciuc În 2017 voi concura în campionatul italian de viteză (CIV) cu licență românească, la clasa MiniGP 50, dar și în campionatul național din România.

 

#Wheelies În 2017 vei concura pentru o echipă nouă. Ce detalii ne poți oferi în acest sens?

#AdrianHosciuc În 2017 voi concura în postura de pilot oficial pentru clubul Motorsport Race Management condus de Bogdan Adrian Minciună.

 

#Wheelies Care este pilotul tău preferat dintre cei care concurează acum la MotoGP?

#AdrianHosciuc Jorge Lorenzo. El a fost primul pilot în care m-am regăsit. Am echipamentul său albastru și casca sa.

#Wheelies Cine a avut cea mai mare influență asupra alegerii făcute de a pilota motociclete?

#AdrianHosciuc Tata. El m-a susținut din momentul în care a văzut că-mi plac foarte mult motocicletele.

 

#Wheelies Ne-ai putea spune câte ceva despre motocicletele cu care ai concurat până acum?

#AdrianHosciuc Motocicleta cu care am concurat în 2016 este Metrakit. Este foarte bună pentru cei de vârsta mea și o recomand tuturor celor care sunt la început de drum.

 

#Wheelies Cum a fost primul tău contact cu motociclismul din România?

#AdrianHosciuc Primul meu contact cu motociclismul din România a fost unul extraordinar de frumos. Am întâlnit o mulțime de copii talentați, dar și oameni foarte implicați din cadrul Federației. De altfel, la sfârșitul lui 2016, am participat la Arad la Gala Campionilor organizată de FRM.

Sunt mândru că pot reprezenta România la competițiile naționale și internaționale și mă bucur mult că l-am cunoscut pe Bogdan, managerul Motorsport Race Management. Știu că nu va fi ușor, dar îmi voi da tot interesul pentru a reuși să obțin rezultate foarte bune.

 

#Wheelies Ai vreun pilot român de care îți place?

#AdrianHosciuc Îmi place de Robert Mureșan și Luigi Morciano. Amândurora le doresc să reușească să revină la nivel mondial. Și mie mi-ar fi mult mai ușor să ajung acolo dacă ar concura și ei. Mi-aș dori să am de la cine să mai cer câte un sfat. Am foarte multe de învățat de la acești doi piloți.

#Wheelies Având în vedere problemele de sponsorizare din țara noastră, nu te-ai lovit de aceste probleme?

#AdrianHosciuc Dat fiind faptul că provin dintr-o familie normală și nu avem suficient buget, sponsorizarea e foarte importantă. Pentru a reuși la nivel de campionat mondial, avem nevoie de sprijinul și de încrederea sponsorilor.

 

#Wheelies La începutul acestui an ai avut ocazia să te antrenezi cu Max Biaggi. Cum te-ai simțit?

#AdrianHosciuc Să mă antrenez cu Max Biaggi a fost ceva senzațional. Nu pot descrie în cuvinte ce înseamnă să-l vezi în fața ta, iar tu să încerci să dai totul pentru a încerca să aflii ce zice despre tine după antrenament.

#Wheelies Ce sfaturi ti-a dat Max Biaggi?.

#AdrianHosciuc Max m-a încurajat. Mi-a spus să continui să mă antrenez din greu și să încerc să învăț pe cât se poate de mult. Din momentul în care ai casca pe cap, nu mai e loc de glume în acest sport.

 

#Wheelies Daca ai avea ocazia să te dai la clasa MotoGP, pentru ce echipă ai vrea să concurezi? Cine ți-ar plăcea să-ți fie coechipier?

#AdrianHosciuc Mi-ar plăcea să concurez pentru Repsol Honda alături de Marc Marquez. Aș vrea să-i fac ceea ce i-a făcut el lui Valentino Rossi și Jorge Lorenzo.

 

#Wheelies Un gând final pentru fanii Wheelies?

#AdrianHosciuc Îi rog pe fanii Wheelies să mă susțină și să-mi urmărească activitatea din 2017.

 

credit foto: Motorsport Race Management