După un debut de sezon dificil pentru Maverick Vinales, ibericul a reușit în sfârșit la Austin să urce pe podium. Pilotul echipei de uzină Yamaha Movistar a încheiat pe locul secund, în urma conaționalului său, Marc Marquez.

Vădit mulțumit de performanțele prototipului M1, Vinales a declarat următoarele: “Se vede un progres real la partea de electronică. Începem să înțelegem cum e să mergi rapid cu motocicleta din 2018. Felul în care funcționează motocicleta e puțin mai diferit, aceasta fiind mai agresivă și necesitând o abordare mai riscantă din perspectiva pilotajului.”

Grație performanței din Texas, Vinales a urcat până pe trei în clasamentul general al piloților, la cinci puncte distanță de liderul campionatului, Andrea Dovizioso. “Echipa și-a revenit cu brio după dezastrul din Qatar. Ne-am îmbunătățit punctele slabe ale motocicletei și acest amănunt este un foarte important.” a continuat Vinales.

“Sunt conștient de faptul că mai este foarte mult de muncit, dar avem tot timpul din lume pentru a aduce noi îmbunătățiri.” a concluzionat pilotul iberic.  Pe Maverick Vinales îl vom putea urmări în acțiune săptămâna viitoare, cu prilejul primei etape europene, programată să se desfășoare între 4-6 mai, pe circuitul Jerez din Spania.

 

Foto – Yamaha Racing