Martin Choy s-a impus în prima etapă a weekend-ului de la Serres în cursa clasei Superbike din cadrul campionatului european BMU.

SUPERBIKE

Cursa a fost unidirecțională. Încă de la start, Martin Choy nu a avut un rival serios la victorie și s-a îndreptat înspre un triumf facil pe sinuosul circuit Serres din Grecia. Bulgarul a fost urmat de cei doi români care se duelează pentru campionat, în ordinea deja clasică, Robert Mureșan și Cătălin Cazacu.

Mureșan, component al echipei VIK Power Arad a încheiat la aproape 15 secunde în urma lui Choy, dar, datorită faptului că a încheiat peste principalul urmăritor, Cătălin Cazacu, se apropie cu pași rapizi de încă un titlu național, dar și de titlul de campion european BMU al clasei Superbike.

Sotiris Begnis și Dimitar Mitov au completat top cinciul de astăzi, în timp ce, România a mai avut doi concurenți clasați în primii zece, în persoana lui Bogdan Vrăjitorul (locul șapte) și Iuliu Mihai (locul zece).

SUPERSPORT

Nici la clasa motoarelor de 600 cmc, piloții români nu au avut mai mult succes. Cel mai bine clasat a fost românul, Ionel Pascotă, bănățeanul reușind să prindă treapta a doua a podiumului.

Învingătorul zilei a fost eroul local, Dimitris Karakostas, în timp ce, podiumul a fost completat de bulgarul Milen Georgiev. Boyan Bonchev și Alexander Georgiev au completat top cinciul de la Supersport. România a mai avut alți trei reprezentanți în top zece, Adrian Petrovici, Eduard Socaci și Dan Mainescu clasându-se pe locurile șapte, opt și nouă.

FORMULA 1000

În cursa debutanților care rulează cu motoare de 1000 cmc, Harun Akgun s-a impus în fața lui Murat Duvenci, în timp ce, Petar Bakalov a completat podiumul de premiere. Hristian Hristov și Nikola Lukic au completat primele cinci poziții.

România a avut la această categorie șase piloți, reușind prin intermediul lui Cristian Guta și Valentin Ghergina și două clasări în top ten. Celălalt român clasat în zona punctelor a fost Eduard Jelescu, cel care, prin intermediul locului 15 și-a trecut ultimul numele pe lista celor care au punctat.

Remarcabil la această clasă a fost numărul impresionant de participanți. Numai puțin de 22 de piloți și-au măsurat la această categorie.

FORMULA 600

Clasa la care echipa Wheelies i-a ținut pumnii prietenului nostru, Florin Bîrlădeanu, a fost lipsită de rezultate bune pentru piloții români. Victoria a fost adjudecată de turcul Ali Efe Yegin, el fiind urmat pe podiumul de premiere de Todor Mechenski și Mustafa Sonmez. Topul primilor cinci clasați a fost completat de Krasimir Mihaylov și de Axel Ismail.

Duelul pentru titlul național al României la această clasă a continuat și la Serres. Giorgio Versaci și Florin Bîrlădeanu erau principalii protagoniști, ecartul dintre cei doi fiind aproape insesizabil înaintea etapei din Grecia.

Astăzi, Versaci i-a mai luat câteva puncte lui Bîrlădeanu. Giorgio Versaci s-a clasat pe șase, în timp ce alți trei piloți s-au intercalat între cei doi title contenders. Florin Bîrlădeanu a sosit doar pe zece, la 14 secunde în urma marelui său rival.

SP 125 & SP 250

La clasele mici, numărul de piloți a fost mult mai mic. Din păcate, România nu a fost reprezentată la niciuna dintre aceste clase. La SP 125, Milen Georgiev s-a impus fără drept de apel în fața lui Hristian Bulzakovski. Julieta Lenkova a completat podiumul, în timp ce, pe ultimul loc a încheiat Tanya Ivanova.

La categoria SP250, Kadir Erbay s-a impus în fața Yigit Fazli Ercelik, distanța dintre cei doi fiind de doar 0.119. Spectacolul total al celor doi piloți a ținut capul de afiș. Podiumul a fost completat la o distanța foarte mare de Ares Stefan Bengic, în timp ce, Taha Cambazoglu a încheiat pe patru.

Weekend-ul competițional de la Serres va continua mâine, cu etapa a 8-a a campionatului național de motociclism viteză.

 

credit foto – Federația Română de Motociclism/ Andrei Gemeș