Jorge Lorenzo a semnat un contract cu Honda pentru următoarele două sezoane. Pilotul spaniol, în vârstă de 31 de ani, va deveni astfel noul coechipier al lui Marc Marquez în cadrul echipei Repsol Honda.

Acest anunț a venit la doar câteva ore distanță după ce Honda Racing Corporation a anunțat plecarea lui Dani Pedrosa din cadrul echipei japoneze la sfârșitul acestui sezon, după 18 sezoane petrecute de acesta în structurile echipei din Tokyo.

Jorge Lorenzo se află în ultimul an de contract alături de Ducati, echipa pentru care evoluează începând din 2017. Lorenzo a debutat la clasa regină în 2008, după ce, în prealabil obținuse două titluri mondiale consecutive la clasa 250 cmc, în 2006 și 2007.

El a făcut pasul la clasa regină alături de Yamaha, iar pentru guparea din Iwata a reușit să își adjudece titlurile mondiale puse în joc în 2010, 2012 și 2015. Actualmente, Lorenzo ocupă locul al zecelea în clasamentul general al piloților, grație celor 41 de puncte adjudecate în primele șase grand prix-uri din 2018.

 

 

Foto – Ducati Media House