Eli Tomac s-a impus în cea de-a zecea etapă a campionatului mondial de Supercross.

Etapa regină a mondialului avea loc pe in-field-ul celebrului traseu de la Daytona International Speedway. Pentru al zecelea an la rând, legendarul Ricky Carmichael era responsabil cu design-ul traseului de Supercross de la Daytona.

După etapa canadiană, Eli Tomac venea cu un singur gând. Victoria. 25 de puncte îl separau față de Ryan Dungey, iar traseul desenat de The GOAT îl avantaja.

Încă din seriile de calificare pentru Main Event, Eli Tomac a confirmat faptul că el este omul de bătut în Daytona. Startul Main Event-ului a fost în aceeași măsură problematic, dar ș surprinzător.

Debutan la categoria regină, Jeremy Martin a preluat conducerea cursei la start. Înlocuitorul lui Ken Roczen la Honda a fost fost omul de urmărit în prima parte a întrecerii.

În spate, Ryan Dungey a ratat complet startul după un gate drop greșit. Mai mult, la intrarea în primul viraj, The Diesel era implicat în busculada provocată de Marvin Musquin și Justin Barcia.

Aflat pe locul al 19-lea la finalul primului tur, Dungey a început să recupereze loc după loc. În demersul său, a fost ajutat și de greșelile lui Musquin și Chad Reed, iar duelul său cu Cole Seely din finalul cursei a făcut deliciul spectatorilor.

Eli Tomac și-a făcut loc în poziția de lider în turul al 12-lea din cele 20. De aici încolo, etapa de la Daytona a fost în totalitate a sa, iar victoria a venit ca o consecință firească a ritmului impresionant impus de pilotul de la Kawasaki.

Jeremy Martin încheie pe un senzațional loc doi în prima sa cursă din carieră la clasa 450. Podiumul zilei a fost completat de Jason Anderson, în timp ce Ryan Dungey i-a furat locul al patrulea lui Cole Seely la ultima săritoare.

După etapa din Daytona, Ryan Dungey continuă să conducă cu un total de 214 de puncte. El este urmat în clasament de Eli Tomac și Cole Seely, cu 197 de puncte, respectiv 169.

Următoarea etapă a campionatului mondial de Supercross va avea loc pe 18 martie la Indianapolis.

credit foto: Supercross Live