Tony Cairoli a învins și în manșa secundă a clasei MXGP.

Debutul manșei secunde a stat sub semnul dominației lui Tim Gajser. Tânărul campion mondial în exercițiu se părea că a prins elanul necesar pentru a-și adjudeca manșa secundă.

Tony Cairoli se afla la un moment dat la peste patru secunde în urma rivalului de la Honda, iar speranța unei duble părea pierdută. Totul până în ultimele cinci minute ale GP-ului.

Într-un forcing marca Antonio Cairoli, optuplul campion mondial a nimicit avansul lui Tim Gajser, iar slovenul s-a văzut depășit în penultimul tur al manșei.

În spatele lor, Romain Febvre și Clement Desalle s-au duelat pentru ultima treaptă a podiumului din manșa secundă. Francezul de la Yamaha a rezistat asalturilor furibunde ale belgianului de la Kawasaki și și-a reparat rezultatul slab obținut în prima manșă.

Marea deziluzie a acestui grand prix inaugural a fost Jeffrey Herlings. Totuși, în manșa secundă, olandezul de la KTM a venit pe 11 și a limitat daunele, chiar dacă overall a încheiat GP-ul din Qatar pe un modest loc 15, cu 13 puncte.

Clasamentul general al clasei MXGP este identic cu rezultatele din Qatar. Prin urmare, Tony Cairoli conduce la piloți, cu 50 de puncte din tot atâtea posibile. Tim Gajser e pe locul secund, cu 42, în timp ce, Clement Desalle ocupă locul al treilea, cu 40 de puncte.

Următoarea etapă a campionatului mondial de motocross va avea loc peste două săptămâni în Indonezia.

 

credit foto: speedweek.com