Pauls Jonass a câștigat prima manșă de la MX2 din Qatar.

2017 a început și la MXGP. Pentru prima oară după opt ani, clasa MX2 nu-l are la start pe Jeffrey Herlings. Absența olandezului care a urcat la categoria regină, MXGP, deschidea acum multe portițe pentru ceilalți piloți rămași în competiție.

Zis și făcut. Spectacolul a fost la locul său, iar duelul dintre Pauls Jonass și Benoit Paturel a ținut capul de afiș și astăzi, în prima manșă a clasei MX2.

În cele din urmă, s-a impus letonul Jonass de la KTM în fața unui Paturel care părea că e mai determinat ca niciodată să facă o figură frumoasă. Francezul, din nefericire pentru el, s-a recunoscut învins, dar nu înainte de a da totul.

Podiumul manșei a fost completat de Julien Lieber, în timp ce Thomas Kjer Olsen și Samuele Bernardini au completat topul primilor cinci clasați în prima manșă.

Printre marile deziluzii ale primei întreceri din 2017 au fost Jorge Prado, clasat al optulea, Jeremy Seewer, clasat pe 12 și cei doi piloți de la Suzuki, Bas Vaesen și Hunter Lawrence , clasați pe 14, respectiv pe 18.

În scurt timp urmează prima manșă a clasei MXGP. Cea de-a doua manșă a clasei MX2 va avea loc în această seară.

 

credit foto: fotosfx.com