Marvin Musquin s-a impus în etapa a șasea a campionatului mondial de Supercross.

Debutul întrecerii din Texas aducea câteva semne de întrebare. Va reuși Eli Tomac să-și apere victoriile consecutive obținute la Phoenix și Oakland? Sau Ryan Dungey își va reaminti de statutul său de rege al clasei 450?

Calificările au adus multe surprize neplăcute. Atât Dungey, cât și Tomac au fost foarte slabi și au rulat cu mult sub potențialul lor. De altfel, startul Main Event-ului i-a aparținut lui Marvin Musquin, coechipierul lui Ryan Dungey de la KTM.

Startul incandescent al francezului a fost urmat de o evadare reușită, iar avansul stratosferic luat la debutul întrecerii din Vestul Sălbatic s-a dovedit suficient la finalul întrecerii.

În spate, Ryan Dungey recupera terenul pierdut în urma lui Eli Tomac. Ceea ce părea că se va transforma într-o recuperare substanțială pentru pilotul Kawasaki în materie de puncte, s-a dovedit a fi un coșmar.

În încercarea sa temerară de a-l depăși pe Cole Seely pentru locul secund, Tomac a căzut, iar suspensia motocicletei a cedat. Abandonul a fost inevitabil, iar titlul pare de acum doar un vis frumos pentru ET3.

Un duel superb a ținut capul de afiș timp de aproape zece minute. Wilson și Dungey au purtat o bătălie de uzură pentru poziția a patra. În cele din urmă, campionul mondial a avut sorți de izbândă, după o frumoasă manevră de depășire.

O întrecere fără istoric pentru Marvin Musquin îl aruncă totuși în cărțile de istorie. După Jean Michel Bayle, Seb Tortelli și David Vuillemin, The Marv Attack a completat careul de ași al învingătorilor francezi în Supercross, devenind cel de-al patru reprezentant al Hexagonului cu victorie în prestigiosul campionat american la clasa regină.

Cole Seely și Jason Anderson au completat podiumul, în timp ce Ryan Dungey a limitat substanțial daunele după o întrecere nu tocmai extraordinară și a încheiat Main Event-ul texan pe poziția a patra, în fața revelației de la Arlington, Dean Wilson.

În clasamentul general al piloților, Ryan Dungey are acum 129 de puncte, cu 18 mai multe decât câștigătorul de astăzi, Marvin Musquin. Francezul a totalizat 111 puncte și este urmat de Eli Tomac, marele ghinionist de astăzi. Pilotul echipei Kawasaki are 95 de puncte și completează podiumul provizoriu.

Următoarea etapă a campionatului mondial de Supercross va avea loc sâmbăta viitoare, pe 18 februarie, la Minneapolis.

 

credit foto: Supercross Live