Kriss Marbella a acordat un interviu foarte interesant pentru Wheelies. Ea ne-a vorbit despre cursele de hard enduro, dar și despre ce înseamnă o prezență feminină într-un sport dominat de sexul masculin.

 

#Wheelies: Bună Kriss, îți urăm La mulți ani ție și lui Lewis Hamilton. Îți mulțumim că ai acceptat invitația noastră. Cum a fost 2016 pentru tine?

#KrissMarbella: Merci! A fost un an foarte bun.

 

#Wheelies: Știm că nu concurezi de foarte mult timp. Cum ai luat decizia de a participa în curse?.

#KrissMarbella: Probabil excesul de adrenalină a stat la baza tentației de a participa la curse. De asemenea, am vrut să-mi testez forțele împotriva bărbaților. Mă simt mândră de ceea ce am realizat într-un timp atât de scurt.

 

#Wheelies: Motorsportul este o lume preponderent dominată de bărbați. Ai avut parte de comentarii neplăcute din cauza faptului că ești fată?

#KrissMarbella: Au existat câteva comentarii neplăcute care m-au afectat într-o oarecare măsură. Cu toate acestea, am avut parte și de aprecieri și susținere din partea mai multor colegi alături de care am concurat.

 

facebook_1467736667003_wm

 

#Wheelies: Competițiile de hard enduro sunt destul de periculoase pentru spectatorul de rând care privește de pe margine. Ce te-a determinat să participi la acestea?

#KrissMarbella: A existat un cumul de factori. În primul rând curiozitatea ,îndrăzneala dar și  dorința de a mă autodepăși mi-au dat imboldul și  curajul necesar de a mă aventura și mai mult în cursele de hard enduro.

 

#Wheelies: Ne-ai putea spune cam care e bugetul anual necesar pentru a concura în competiții?

#KrissMarbella: Este un sport destul de costisitor. Ai nevoie de un buget considerabil. Per total, dacă adun costurile totale dedicate antrenamentelor, cantonamentelor și curselor, costul minim ajunge undeva la 15000 euro pe sezon.

 

#Wheelies: Știm că întrecerile de enduro sunt foarte soliticitante din punct de vedere fizic. Ai avut până acum vreo accidentare mai serioasă?

#KrissMarbella: Am avut destule incidente. Aproape la fiecare concurs am trecut prin peripeții. La primul concurs am avut un deget de la mâna stângă fisurat.  Apoi, la antrenamente am avut parte de trânte destul de serioase. În cele din urmă, au venit și accidentările de la Arsenal Park și de la Aninoasa.

 

 

img-20161019-wa0002_wm

 

 

 

#Wheelies: Am auzit de relația ta specială cu rozul. Ne poți spune care e legătura?

#KrissMarbella: Am vrut să adaug o pată de culoare feminină așa că mi-am pus spițele roz la motor.

 

#Wheelies: Ai vreun idol în materie de motorsport ?

#KrissMarbella: Îmi plac foarte mult Alfredo Gomez Cantero și Graham Jarvis.
#Wheelies: Ce alte pasiuni mai ai în afară de motorsport?

#KrissMarbella: Fitness, box, MMA și tot ceea ce înseamnă sporturi extreme.

 

#Wheelies: Care este prima ta experiență cu un motor ?

#KrissMarbella: Am urcat pentru prima oară pe motor la 9 ani. Era un Puch cu capacitate de 50 cmc deținut de tatăl meu.

 

#Wheelies: Știm că în afară de hard enduro mai participi și în cursele de jet ski. Ce ne poți spune despre acest sport oarecum necunoscut publicului român?

#KrissMarbella: Este un sport destul de exclusivist. Popularitatea acestui sport este în continuă creștere în România. Jet ski-ul e o întrecere plină de pasiune și adrenalină, ideal de practicat vara.

15942952_1040967089383227_1309375076_o

 

#Wheelies: Sunt foarte multe dificultăți în a obține o sponsorizare în România. Unde crezi că ar fi principală problema? Este legea sponsorizării chiar așa de problematică pentru cei angrenați în sporturile cu motoare ?

#KrissMarbella Da. Este o problemă foarte stringentă. Totuși, eu sunt una dintre puținele persoane norocoase. De câteva săptămâni sunt sponsorizată de  KTM EXC.RO, iar pe această cale țin să îi mulțumesc lui Beni Tăgșorean, dar și clubului meu Motorsport Race Management.

 

facebook_1467746021873_wm

 

#Wheelies: Care este motocicleta ta preferată ? 

#Kriss Marbella: KTM  250  EXC.

 

#Wheelies: Cum s-ar autodescrie Kriss Marbella?

#KrissMarbella: Puternică, ambițioasă, curajoasă și  încrezătoare în propriile mele forțe.

 

#Wheelies: Ce le-ai transmite celor care doresc să se apuce de motorsport?

#KrissMarbella: E un sport dificil, dar cu ambițe, voință și perseverență , nimic e imposibil.  

 

#Wheelies: Kriss, îți mulțumim pentru timpul acordat. Mult succes în 2017!

#KrissMarbella: Vă mulțumesc și vă doresc și vouă mult succes cu proiectul Wheelies.

 

credit foto: arhiva personală Kriss Marbella