14656568-large

Britanicul constructorului Beta a reusit sa-l invinga in ambele curse la categoria Enduro GP atat pe Matthew Phillips, care a terminat pe 2 in ambele manse, cat si pe Eero Remes, care a terminat pe 3 in prima cursa, iar in a doua pe 5, astfel ca Phillips il conduce pe Eero cu 159-151 in clasamentul general.

Francezul Johhny Aubert a venit al 3-lea in a doua cursa, dupa un loc 6 in prima cursa, obtinand al 3-lea podium din acest sezon, iar in clasamentul general, este pe 6, al doilea cel mai bine pozitionat pilot Beta, dupa Holcombe, cu 98 de puncte. Steve a ajuns la cota 138 si e probabil sa-l vedem in batalia pentru coroana categoriei. Pilotul KTM: britanicul Nathan Watson, a incheiat pe 4 in ambele curse si pierde un tempo important in lupta pentru un posibil titlu la categoria Enduro GP. In schimb, Watson a reusit sa-l invinga pentru prima data in acest sezon pe Eero Remes la categoria E1, castigand a doua cursa in fata finlandezului, iar cei 2 si-au impartit punctele rundei, astfel ca distanta de 30 de puncte de dinaintea rundei cu numarul 5 din sezonul cumulat se mentine si cel mai probabil asta va fi si batalia finala pentru titlul categoriei, mai ales ca Daniel  Mccaney are doar 111 de puncte, in comparatie cu cele 197 ale lui Remes. Ocupantul locului 3 in clasamentul general, a terminat prima cursa pe aceasta pozitie, dar in a doua a incheiat abia pe 9, dar tot am avut o Husqvarna pe podium, prin Pascal Rauchenecker, loc 3 in cursa a 2-a si loc 4 in prima.

La categoria E2, Matthew Phillips, pilot Sherco, a obtinut a 2-a dubla consecutiva in campionat si ca si Remes la E1, britanicul isi continua sirul de curse terminate pe podium. Phillips conduce si in clasamentul general al categoriei, cu 189 de puncte. Americanul Robert Taylor a urcat pe locul 2 in clasamentul general, gratie celor 2 locuri 2 obtinute in mansele disputate in Suedia, fiind la 43 de puncte in spatele pilotului Sherco. Francezul Matthias Bellino a coborat pe 3, din cauza celor 2 locuri 4, fiind la 2 puncte in spatele pilotului KTM. Loic Larrieu a profitat de problemele lui Alex Salvini si a urcat pe 4 in clasamentul general si e la doar 9 puncte de locul ocupat de Taylor in clasament.

Lui Holcombe i-a priit runda din Suedia: dubla la categoria Enduro GP, dubla si la categoria E3, a 2-a a sezonului dupa runda din Portugalia si a ajuns la 178 de puncte, in timp ce Johhny Aubert este la 15 puncte in spatele lui Steve, pierzand 8 puncte prin locurile 3, respectiv 2 in urma celor 2 manse. Antoine Basset: loc 2 in prima cursa si loc 4 in a doua, este la 24 de puncte in spatele lui Holcombe, dar pare linistit pe locul 3, fiind la 28 de puncte in fata pilotului TM: Manuel Monni, loc 3 in a 2-a cursa si loc 10 in prima.

La categoria juniorilor, pilotul Honda Giacomo Redondi isi continua parcursul perfect, spre deosebire de Remes, obtinand a 5-a dubla din 5 posibile, iar avansul de 64 de puncte fata de cel pe care l-a invins mereu in runda suedeza: localnicul Albin Elowson, ii da o importanta gura de oxigen italianului si o mare sansa la titlul din acest an. In schimb, Elowson nu mai tremura asa serios pentru locul 2: a ajuns la 19 puncte in fata lui Diogo Ventura, pilot Gas Gas, care si-a impartit rezultatele din runda suedeza cu finlandezul Henric Stigell: loc 3 si loc 5 in fiecare mansa. Kirian Mirabet a cazut pe 5, la un punct in spatele lui Stigell, terminand pe 7 cele 2 curse disputate.

In campionatul femeilor, Jane Daniels si-a impartit rezultatele cu Laia Sanz: o victorie, respectiv loc 3, iar distanta de 8 puncte dintre cele 2 se mentine, scorul fiind 75-67. Nemtoaica Maria Franke a coborat pe 3, la un punct in spatele Laiei, desi a terminat pe 2 ambele curse, iar cele 3 isi vor disputa cel mai probabil, trofeul categoriei. Finlandeza Sanna Karkkainen n-a cunoscut decat locul 4 in toate cursele disputate, dar orice e posibil pana la final.

Ultima categorie: Youth, si-a disputat si ea cursele aici, iar Jack Edmondson, pilot KTM, a obtinut a 2-a dubla consecutiva din acest sezon si gratie abandonului lui Jean-Baptiste Nicolot din a doua cursa, iar in prima cursa a terminat pe 3, Jack a urcat la conducere cu 149 de puncte, cu exact 1 punct in fata lui Nicolot. Erik Appelqvist s-a luptat pentru locul 2 cumulat cu conationalul Joakim Grelsson, wildcard-ul rundei, dar s-a recunoscut invins, datorita faptului ca Joakim a obtinut un loc 2 si un loc 4, in timp ce Erik a obtinut un loc 2 si un loc 5 in cursele de acasa. Totusi, Appelqvist pastreaza sanse la titlul categoriei, fiind la 23 de puncte in spatele lui Edmondson si la 38 in fata lui Lee Sealey, care a urcat pe locul 4 in clasamentul general in fata absentului Valerian Debaud, obtinand un loc 8 in prima cursa si loc 3 in a 2-a.

Urmatoarea etapa va avea loc in Gordexola, Spania, in primele zile din luna iulie.

Credit foto: northdevonjournal.co.uk