120616Remes

Liderul categoriei E1, finlandezul Eero Remes a obtinut a 4-a dubla din 4 runde desfasurate si-si continua parcursul perfect la aceasta categorie.

Finlandezul a fost urmat de acelasi rival: Nathan Watson, iar conationalul britanicului: Daniel Mccaney, a terminat pe locul al 3-lea in a 2-a cursa, obtinand primul sau podium din acest an si a urcat pe al 3-lea loc si in clasamentul general, la 71 de puncte de lider. . Ivan Cervantes a incheiat pe locul 5 in ambele manse din aceasta runda, in timp ce Mccaney si Rauchenecker, desi coechipieri, s-au luptat mereu pentru ultima treapta a podiumului, Pascal termind pe locul 3 in prima cursa, Daniel facand asta in a 2-a.

Remes vs Watson va ramane cel mai probabil, duelul pentru titlul din acest an, scorul la punctaj fiind 160-130, in timp ce Gianluca Martini cu 86 de puncte si Ivan Cervantes cu 82, incheie top5-ul.

La categoria Enduro GP, Matthew Phillips l-a invins pe Remes in duel direct pentru victoria din cursa a doua si a urcat in fruntea clasamentului categoriei, cei 2 fiind la egalitate de puncte: 125. Nathan Watson a incheiat din nou pe locul al 3-lea si a urcat pe locul al 5-lea in clasamentul general, la 4 puncte de Mathias Bellino. Steve Holcombe a ramas cu cele 98 de puncte de dupa prima cursa, dupa ce n-a punctat in a 2-a.

Acelasi Phillips a realizat dubla la categoria E2 si si-a marit avansul la 31 de puncte in fata lui Mathias Bellino. Italianul Alex Salvini a incheiat pe locul al 3-lea, cu Loic Larrieu pe 4 si cu Robert Taylor pe locul al 5-lea. Datorita acestor rezultate, ultimii 3 mentionati sunt la egalitate de puncte: 112, la 37 de lider, si ocupa locurile 3-5 intr-o ordine diferita: Salvini, Taylor, Larrieu.

La categoria E3, Johhny Aubert a obtinut victoria in a 2-a cursa, terminand in fata spaniolului Jaume Betriu, aflat la primul podium din acest sezon, in timp ce Antoine Basset isi continua sirul podiumurilor, obtinand al 5-lea loc 3 consecutiv. Manuel Monni a incheiat al 4-lea, in timp ce Jonathan Barragan si-a egalat cel mai bun rezultat din acest an: locul al 5-lea. Steve Holcombe, a obtinut cel mai slab rezultat din acest sezon: locul al 8-lea, avand si ceva probleme tehnice pe la mijlocul zilei, dar si datorita penalizarii de 5 minute, iar avansul fata de Aubert a scazut la doar 7 puncte. Antoine Basset s-a apropiat la 14 puncte de lider, in timp ce Manuel Monni, cu 105 puncte a ramas pe 4. Jaume Betriu este pe 5 cu 92 de puncte, la 46 de lider.

Giacomo Redondi isi continua recitalul la categoria juniorilor, obtinand ca si Remes, a 4-a dubla din 4 runde. Suedezul Albin Elowson a terminat pe locul al 2-lea, obtinand si al 2-lea podium la rand, urcand pe locul al 2-lea in clasamentul general cu 102 puncte. Localnicul Eemil Pohjola a incheiat pentru prima data pe podium, dupa ce in prima mansa a incheiat pe 7. Josep Garcia n-a terminat cursa din cauza ca si-a fracturat genunchiul si a ramas cu cele 93 de puncte de dupa prima mansa. Diogo Ventura n-a putut sa profite de ghinionul spaniolului, terminand a 2-a cursa doar pe locul 9, dar s-a apropiat la 2 puncte de Garcia. Spaniolul Kirian Mirabet ramane pe locul 5 in clasamentul general, cu 84 de puncte, la 76 de lider.

In competitia femeilor, Jane Daniels a obtinut dubla, iar cele care au ocupat primele 5 locuri in prima cursa, au realizat top5-ul celei de-a doua manse, cu o usoara schimbare: Maria Franke a terminat pe 2, in fata Laiei Sanz, in timp ce Sanna Karkkainen si Jemma Wilson au venit din nou pe locurile 4, respectiv 5. Astfel, Daniels are 40 de puncte, cu 8 peste Sanz si Franke, in timp ce Karkkainen e pe 4 cu 26 de puncte, Wilson incheind top5-ul cu 22.

In final, la categoria juniorilor, Jack Edmondson a realizat dubla si s-a apropiat de liderul clasamentului general: Jean-Baptiste Nicolot care a mers constant pe tot parcursul sezonului, obtinant locul al 2-lea in ultima cursa, obtinand 8 podiumuri din tot atatea posibile. Astfel, in clasamentul general, scorul la puncte intre Nicolot si Edmondson este: 133-109. Suedezul Erik Appelqvist a profitat de absenta lui Valerian Debaud si a urcat in clasamentul general pe locul al 3-lea, cu 98 de puncte, devenind cel mai bine plasat pilot Yamaha. Debaud a ramas cu cele 85 de puncte, cu 20 in fata lui Lee Sealey, intr-o runda in care localnicul Antti Hanninen a fost cel mai bun pilot Husqvarna, obtinand dublu podium: locul 2 in prima mansa, locul 3 in a 2-a.

Urmatoarea etapa din mondialul de Enduro va avea loc peste o saptamana, in Suedia, la Enkoping si vom trece astfel, in a 2-a parte a campionatului.

Credit foto: fullnoise.com.au