1462611.jpg

Campionul mondial en-titre, finlandezul Eero Remes continua parcursul perfect din acest an, obtinand a 7-a victorie din tot atatea posibile.

Pilotul TM n-a avut nicio emotie in fata propriilor suporteri, castigand prima cursa cu un avans de peste 32 de secunde fata de principalul adversar din acest an: britanicul Nathan Watson, pilot KTM. Pilotul Husqvarna, austriacul Pascal Rauchenecker a incheiat pe locul 3, obtinand cel mai bun rezultat din acest an, in timp ce britanicul Daniel Mccanney si spaniolul Ivan Cervantes au incheiat top5-ul.

De asemenea, eroul local a obtinut a 3-a victorie consecutiva la clasa Enduro GP si a urcat in fruntea clasamentului, avand 3 puncte in fata australianului de la Sherco: Matthew Phillips, care a incheiat doar pe locul al 4-lea prima mansa, in fata francezului de la Husqvarna: Mathias Bellino. Britanicul Steve Holcombe a incheiat pe locul al 2-lea in prima mansa si a ajuns la 98 de puncte in clasamentul categoriei, cu 7 mai putin decat Phillips, iar pe locul al 3-lea a venit un alt britanic: Nathan Watson, care a urcat pe locul 5 in clasamentul general, la 6 puncte de Bellino.

La clasa Enduro 2, Matthew Phillips a castigat prima mansa si si-a marit avansul in clasamentul general la 28 de puncte in fata lui Mathias Bellino, cel care a terminat pe 2 cursa si a urcat pe acelasi loc 2 in clasamentul general, la egalitate cu americanul de la KTM Robert Taylor, doar locul 5 in prima cursa. Top3-ul a fost completat de francezul de la Yamaha, Loic Larrieu, care e doar 2 puncte de conationalul Bellino.

La categoria Enduro 3, primii 3 din clasamentul general: britanicul Steve Holcombe si francezii Johnny Aubert si Antoine Basset au ocupat locurile de pe podium in aceasta ordine, iar Holcombe a ajuns la 130 de puncte, cu 19 peste Aubert si cu 21 peste Basset. In competitia juniorilor, italianul de la Honda: Giacomo Redondi este Eero Remes al categoriei: 7 victorii din 7 posibile, iar avansul fata de spaniolul Josep Garcia a crescut la 47 de puncte, in timp ce suedezul Albin Elowson a ajuns la 85 de puncte, urcand pe locul 3 in clasamentul general dupa ce cei 3 mentionati au realizat si podiumul cursei in aceasta ordine.

Competitia femeilor a avut prima cursa a anului aici, in Finlanda, iar britanica de la Husqvarna: Jane Daniels a iesit triumfatoare, fiind urmata de 3 KTM-uri: Laia Sanz din Spania si Maria Franke din Germania au completat podiumul, in timp ce localnica Sanna Karkkainen a fost al 3-lea KTM. Top5-ul a fost incheiat de australianca de la Yamaha: Jemma Wilson. In final, competitia tinerilor l-a vazut pe Jack Edmondson, pilot KTM, castigator in prima cursa, pe locul 2 fiind localnicul Antti Hanninen de la Husqvarna, iar pe locul 3 terminand liderul competitiei: francezul de la Yamaha, Jean-Baptiste Nicolot.

Toate categoriile isi vor disputa a 2-a mansa azi.

Credit foto: ess.fi