O sesiune de calificări plină de peripeții îl regăsește pe Marc Marquez în postura de cel mai rapid pilot din calificări.

Spaniolul de la Repsol Honda a fost cronometrat în Q2 cu 1:39.411. De asemenea, spre finalul sesiunii, în problematicul viraj 1, Marquez a pierdut fața și a căzut, dar din fericire pentru el, nimic grav nu s-a întâmplat.

Valentino Rossi părea să se claseze în postura de pole man, ultimul tur din calificări fiind foarte rapid. Italianul de la Yamaha a fost urmat în calificările de astăzi de coechipierul său, spaniolul Jorge Lorenzo.

Campionul clasei MotoGP din 2015 a avut parte de o căzătură în FP4, iar în calificări a fost nevoit să folosească motocicleta de rezervă. Dani Pedrosa deschide a doua linie a grilei de start, el fiind urmat de cei doi componeți ai echipei Ducati, Andrea Dovizioso și Andrea Iannone.

Topul primilor zece a fost completat, în ordine, de Vinales, Barbera, Cal Crutchlow și Pol Espargaro. Un amănunt notabil și particular acestei sesiuni de calificări a fost reprezentat de numărul mare de căzături, Jack Miller reușind contraperformanță de a cădea de două ori în Q1.

Cursa clasei MotoGP va avea loc mâine, 3 aprilie.