Un anunț de ultimă oră a fost făcut în această după amiază a fost făcut de campionul mondial din 2013 și 2014.

Nemulțumit de progresul motocicletei Honda, Marc Marquez a decis să accepte oferta echipei QMMF și astfel, va reveni la categoria intermediară, unde a fost campion mondial în 2012.

Pe seama alegerii sale au contat mai mulți factori, nu doar cel al performanței slabe ale Hondei. QMMF a anunțat în cadrul unei conferințe de presă următoarele.

Ne bucurăm că am reușit să-l aducem pe Marc Marquez. Este adevărat, am obținut cu greu semnătura lui, dar ne simțim onorați să-l avem pe Marc în echipa noastră. Sperăm ca împreună să ne atingem obiectivul principal, acela de a obține locul 15, la finele campionatului. Vom lupta din greu, competiția e acerbă.

Nici lui Marc Marquez nu i-a lipsit entuziasmul, spaniolul declarând următoarele:

Îmi era dor să mă bat la locul 15  Prea multe victorii și prea multe podiumuri strică, iar bătălia reală e la mijlocul plutonului. M-am săturat să cad la MotoGP cursă de cursă, vreau să experimentez aceleași senzații și la Moto2. I-am bătut pe Valentino și pe Jorge, dar ce farmec are dacă nu mă pot lupta de la egal la egal cu piloți precum Pasini sau Mulhauser, cei mai valoroși  din motomondial.

Durata contractului e pe durată nedeterminată, iar QMMF pregătește întărirea echipei prin aducerea lui Jorge Lorenzo. Cei doi vor fi înlocuiți de tinerele speranțe Mike Hailwood ( Honda) și Jarno Saarinen ( Yamaha).