La doar o zi distanță după ce a fost dat dispărut, trupul neînsuflețit al lui Eric Geboers a fost adus la suprafață. Aflat într-o excursie de agrement pe lacul Mol din Belgia, Geboers a încercat să salveze viața unui câine care se zbătea la mal.

Din nefericire, soarta a jucat un destin fatal fostului mare campion belgian, iar decesul a fost constatat la 24 de ore după ce s-a înecat. Eric Geboers a rescris istoria motocrosului european în anii ’80 și ’90 și este considerat unul dintre fondatorii motocrosului modern.

Eric Geboers a fost primul pilot din istorie care a reușit să-și adjudece titlurile la toate cele trei clase ale campionatului mondial de motocros. (125 cmc, 250 cmc, 500 cmc) Drept urmare, fanii motocrosului i-au dat supranumele de Mr.875. De la retragerea sa, doar Stefan Everts a mai reușit să-și adjudece titlurile la toate cele trei clase.

Trecerea în neființă a lui Geboers lasă un gol uriaș în motocrosul belgian. Totodată, Geboers a fost cel mai laureat din istoria echipei Suzuki, cel mai laureat producător de motociclete din campionatul mondial de motocros.

 

Foto – MXGP