Circuitul VIK Power din Arad a fost, duminica, 28 mai, gazda primei etape a Campionatului Regional Vest de SuperMoto, etapa organizata de Clubul Arici Supermoto din Arad. Clasele ce au adunat sportivi au fost 65cc, 85cc, Hobby, Amatori si Pro.

La clasa 65cc s-a impus Patrick Pascotă. Membrul clubului Pascotă I. I. Timisoara a revenit cu aceasta ocazie in campionatul de SuperMoto, dupa ce a ratat sezonul 2016, la recomandarea medicilor. Clasa 85cc a oferit un duel interesant intre pilotii Taifun Racing, Daniel Băbescu obtinand victoria in fata Dariei Gănescu.

Cursa clasei Hobby a fost castigata de Adrian Florin Gale, membru al clubului organizator, Arici Supermoto Arad.
La clasa Amatori, Andrei Filimon a oferit o prestatie surprinzator de buna. Venit de la clasele mici de viteza pe circuit, Andrei a incheiat al doilea, cursa fiind castigata de Mario Fantinuoli, de la Lupo Racing Timisoara. Podimul a fost completat de Sorin Gheorghe Flonta.

Clasa Pro a oferit cele mai spectaculoase manșe, bataliile in trei dintre Vlad Neaga, Sorin Traistaru si Nikola Krezic tinand publicul cu sufletul la gura. Sârbul a incheiat al treilea, in timp ce Vlad Neaga si-a adjudecat victoria in dauna conationalului Traistaru.

Urmatoarea etapa a Campionatului Regional se va desfasura la data de 9 iulie.